UYGUN FİYATLI İNTERNET SİTESİ KUR

Form Yönetimi

Web siteniz üzerindeki form mesajlarınızın SMTP ayarı yaparak dilediğiniz mail adreslerine iletilmesini sağlayabilirsiniz.

Form yönetimi ve SMTP ayarları özelliğimiz ile web sayfanıza gelen form mesajları ister yönetim paneli üzerinden düzenleyebilir ister seniz de kendi mail adresinize iletilmesini sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere başarılı form mesajlarını yönetim paneli üzerinden nasıl görüntüleyebileceğinizi ve SMTP ayarak başarılı form mesajlarının kendi mail adresinizi nasıl iletileceğini aktaracağız.

Form Mesajları Nasıl Görüntülenir?

  • Başarılı form mesajlarını görüntülemek için admin panel logosunun altındaki sol menüden formlar sekmesini tıklayınız. Açılan sayfada web siteniz üzerinde aktif olan ve olmayan tüm formları listelenecektir.
  • Açılan sayfada hangi forma ait mesajları okumak istiyorsanız ilgili satırdaki sağ taraftaki ikonlardan büyüteç ikonuna tıklayarak form verileri sayfasına giriş yapın. 
  • Gürüntülemek ve silmek istediğiniz form mesajlarını sol tarafındaki ikonlar ile görüntüleyin ya da silin.

Form Mesajları Yönetimi

Form Mesajları Yönetimi

Form Mesajları Yönetimi

Form Mesajları Yönetimi

Form Ayarları Nasıl Düzenlenir?

  • Form ayarları kısmından form adını, başarılı form mesajını ve formların e-posta ile bildirime açılma ayarlarını kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • Yönetim paneline giriş yaptıktan sonra sol menüden formlara tıklayın. Düzenlemek istediğiniz formun sağ tarafındaki kalem ikonuna tıklayarak formu düzenleme sayfasına gidiniz.
  • Formun adını ve başarılı form mesajını düzenleyerek en altta kaydet tuşuna basınız. Başarılı form mesajı kullanıcı formu size gönderdikten sonra gösterilecektir. Örnek olarak "Teşekkürler bilgileriniz bize ulaşmıştır. Sizi en kısa süre içerisinde arayacağız." gibi.
  • Forma gelen mesajların eposta adresinize iletilmesini isterseniz e-posta ile bildir seçeneğini işaretleyin ve altındaki kutucuğa bildirilmesini istediğiniz e-posta adreslerini aralarına virgül koyarak yazınız ve kaydete basınız.

Form Mesajları Yönetimi

Form Mesajları Yönetimi

SMTP Form Ayarı Nasıl Yapılır?

SMTP form ayarı form mesajlarının iletilmesini istediğiniz e-posta adresine gönderilmesini sağlamak için yapılmaktadır. SMPT ayarını başarılı bir şekilde yapmaz iseniz ya da yapmayı unutranız form mesajlarınız sadece yönetim paneli üzerine düşer ve mail adresinize iletilmez.

  • SMTP ayarını yapmak için genel ayarlar menüsü üzerinde SMTP sekmesine tıklayınız. Açılan ayar sayfasında mail adresinizin bilgilerini ve şifresini girerek kaydet tuşuna basınız. 
  • İşlemin başarılı olup olmadığını anlamak için yan taraftaki test kutucuklarına her hangi size ait bir mail adresi giriniz ve test et deyiniz. Gönderim başarılıdır dediği takdirde SMTP ayarı başarı ile sağlanmıştır demektir. Gönderim başarısız uyarısı alırsanız SMTP ayarlarınızı ve şifrenizi tekrar kontrol ederek giriniz.

 

Form Mesajları Yönetimi

Form Mesajları Yönetimi

Form Mesajları Yönetimi